Termeni și condiții

Serviciile oferite de acest sit web sunt destinate exclusiv persoanelor care sunt de acord cu Termenii și Condițiile expuse în continuare. Ne rezervăm dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără vreo notificare prealabilă. Putem, de asemenea, șterge sau adăuga orice informație sau întrerupe orice activitate pe situl web.

Proprietarul magazinului online www.dekoration.ro si al mărcii Dekoration este SC Gealco Grup SRL, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J32/731/2009, Cod de Înregistrare Fiscală RO25970011, cu sediul social și punct de lucru în Sibiu, jud. Sibiu, str. Jina nr. 12, România, denumită în continuare „Comerciant”. Denumirea „Cumpărător” desemnează orice persoană fizică sau juridică care acceptă serviciile oferite de site-ul nostru și este de acord cu prezentele termeni și condiții. Prin “Plasarea Comenzii” cumpărătorul declară în mod expres că a citit, a înțeles și este de acord cu prezentele “Termeni și Condiții”. Termenii și Condițiile astfel acceptate devin prevederi contractuale între comerciant și cumpărător. Cumpărătorul este de acord ca prin efectuarea plății produselor achiziționate în contul comerciantului sau către curier în cazul folosirii plății ramburs, acceptă în totalitate și în mod expres prezentele “Termeni și Condiții” care de altfel pot fi puse la dispoziția lui prin e-mail sau fax.

Elementele si termenii definitorii

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre SC Gealco Grup SRL catre Cumparator si pot fi modificate doar cu acordul expres scris al ambelor parti

Astfel, urmatorii termeni vor desemna:
Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala SC Gealco Grup SRL, avand sediul social in Sibiu, str. Jina nr. 12, Registrul Comertului: J32/731/2009, CIF RO25970011.
Bunuri – orice produs, inclusiv documentele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate intelectuala – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Documentele contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul Dekoration.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Obiectul contractului

Obiectul Contractului îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care Clientul si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei Comenzi pe Site confirmata de catre Vanzator. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre Vanzator pe Site.

Pretul contractului

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe Site. Pretul poate fi modificat de catre Vanzator, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, Vanzatorul atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale Site-ului sau erori, pretul afisat pe Site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Clientul asupra pretului corect.
Pretul include TVA precum si orice alta taxa.

Modalitatea de livrare

Vanzatorul isi va îndeplini obligatiile contractuale în termen de cel mult 30 zile de la data la care a comunicat Clientului mesajul de confirmare referitor la Comanda. In cazul in care nu poate executa Contractul din cauza ca produsul nu este diponibil, Vanzatorul va informa Clientul despre aceasta situatie.
Vanzatorul poate livra Clientului un produs similar avand acelasi pret, în situatia în care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul Clientului.

Produsul va fi livrat Clientului prin Posta Romana sau printr-o firma de curierat.

Politica de returnare

Potivit legislatiei in vigoare, consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.

Asadar, consumatorul are dreptul de returna produsul achizitionat, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea acestuia, cu suportarea cheltuielile directe de returnare.

Atragem atentia ca, în cazul în care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, zgârieturi, lovituri, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

Politica de confidentialitate

Vanzatorul prelucreaza date cu caracter personal prin culegerea de la Clienti a datelor personale necesare executarii Contractului si se obliga sa respecte dispozitiile Legii nr. 677/ 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Datele obtinute de catre Vanzator vor fi stocate în baze de date iar Vanzatorul va lua toate masurile pentru protectia lor împotriva distrugerilor accidentale sau ilegale.

Pentru executarea Contractului, Vanzatorul va transmite datele cu caracter personal culese de la Clienti catre firma de curierat care va livra produsele precum si catre unitatile bancare prin care vor fi procesate platile on-line.